• Home »
  • Stiri »
  • Administraţia Trump ia măsuri pentru a limita cererile de azil ale migranţilor

Administraţia Trump ia măsuri pentru a limita cererile de azil ale migranţilor

Administraţia Trump a făcut un pas major, joi, pentru a limita cererile de azil venite din partea imigranţilor, înaintând o reglementare care-i face pe indivizii care trec graniţa de sud a SUA în mod ilegal neeligibili pentru azil, informează Reuters.

Odată ce planul va intra în vigoare, cel mai probabil în următoarele zile, migranţii care pătrund pe teritoriul SUA pe la graniţa de sud vor fi eligibili pentru azil doar dacă intră în ţară prin punctele oficiale de trecere a frontierei.
 
„Ceea ce încercăm să facem este să îndreptăm cererile de azil către punctele de intrare în ţară unde avem resurse mai bune, capacităţi mai bune şi mai mulţi angajaţi care se pot ocupa de aceste cereri într-un mod rapid şi eficient,” a declarat un oficial al administraţiei într-o informare de presă, joi, sub condiţia anonimatului.
 
Acest plan reprezintă ultima mişcare a administraţiei Trum pentru a limita eligibilitatea migranţilor care cer azil în Statele Unite.
 
Reglementarea ar afecta în mare măsură migranţii din Guatemala, Honduras şi El Salvador, care trec graniţa dintre Mexic şi SUA, pentru a scăpa de violenţa şi sărăcia din ţările lor.


Citeste si:


Citeste articol original: Administraţia Trump ia măsuri pentru a limita cererile de azil ale migranţilor