Autoritățile pregătesc noi măsuri pentru români. Azi va avea loc o ședință crucială, după 4 zile cu peste 2.000 de infectări

După 4 zile cu peste 2.000 de infectări și peste 5.000 de persoane decedate din cauza noului coronavirus, autoritățile pregătesc noi măsuri pentru stoparea valului de infectări. Astăzi va avea loc o ședință crucială care vizează mai multe aspecte de la noi din țară, în context epidemiologic.

Autoritățile pregătesc o nouă ședință pentru a se opri valul de infectări cu noul coronavirus, de pe teritoriul României. Astăzi urmează să se ia noi măsuri, după ce țara noastră s-a confruntat cu 4 zile în care s-au înregistrat peste 2.000 de cazuri.

Din cauza numărului mare de infectări din ultimele zile, în România sunt pregătite noi măsuri pentru a se stopa valul de răspândire a infectării cu noul coronavirus. Astfel, potrivit informațiilor oferite de Antena 1, este de așteptat că numărul școlilor care trec în scenariul roșu să crească, iar până la jumătatea lunii se va pune problema prelungirii stării de alertă.

Mai mult, în unele zone ar putea fi introdusă carantina sau izolarea, iar în cadrul ședinței de azi se vor discuta și restricțiile de călătorie pentru cei care vin din vestul Europei, precum și pentru românii care se întorc în țară din zonele foarte afectate de pandemie. De asemenea, unele restaurante ar putea fi închise complet.

Record de pacienți la secțiile ATI

Bilanțul COVID-19 se menține extrem de ridicat în România. Țara noastră a depășit pragul de 5,000 de decese, iar secțiile de terapie intensivă sunt arhipline.

Până ieri, 4 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 135.900 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 108.135 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.835 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.