Bucureștenii îi pot reclama pe cei care nu poartă mască! Poliția a pus la dispoziție un număr de WhatsApp

Poliția Capitalei încurajează bucureșteni să reclame persoanele care nu respectă noile reguli și nu poartă mască de protecție. Dacă până acum acest gen de reclamații se putea face la TelVerde 0800 800 165, acum cei din Capitală au la dispoziție și o altă variantă.

Poliţia Capitalei a pus la dispoziţia bucureştenilor şi un număr de WhatsApp, respectiv 0755.021.218, unde pot fi trimise imagini cu cei surprinşi că sfidează regulile sanitare. (CITEȘTE ȘI: ADRIAN STREINU CERCEL, AVERTISMENT PENTRU TOȚI ROMÂNII: „VA FI VAI DE CAPUL NOSTRU. NU MERGEȚI PE STRADĂ FĂRĂ MASCĂ!”)

„De la operaţionalizarea acestei linii telefonice, cetăţenii şi-au arătat disponibilitatea de a sesiza în ce locuri, spaţii sau mijloace de transport în comun au observat persoane, care fie nu poartă, fie poartă în mod necorespunzător masca de protecţie.

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectare, Poliţia Capitalei a intensificat controalele în toate zonele Municipiului. Acum facem un apel la cetăţeni, să ne sprijine în identificarea locurilor, şi mijloacelor de transport unde, anumite persoane, nu respectă normele de protecţie individuală”, arată Poliţia  Capitalei.

Tot mai multe reclamații

Se pare că unii dintre bucureșteni au înțeles regulile și îi taxează pe cei care nu o fac. Tot mai multă lume sună la poliţie pentru a sesiza cazurile în care nu sunt respectate restricțiile.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), dacă la sfârşitul săptămânii trecute, mai puţin de 10 cetăţeni au apelat în Bucureşti numărul TELVERDE  0800 800 165, miercuri, au fost sesizate nereguli în 27 de apeluri.

În urma sesizărilor făcute, autoritățile verifică și sancționează fiecare caz. (VEZI ȘI: POLIȚIȘTI ÎN CIVIL VOR URMĂRI OAMENII DACĂ POARTĂ MASCĂ! OARE? CE SPUNE DUMITRU COARNĂ, LIDERUL SINDICATULUI: ”E O CHESTIER A LA VELA, MINISTRUL GEACĂ!”)

„Verificăm cele sesizate şi mai mult decât atât, în urma acestor telefoane am construit o hartă a punctelor fierbinţi, a zonelor unde se încalcă cel mai des regulile de protecţie, zone care vor face obiectul unor verificări amănunţite”, se arată în comunicatul Poliției.