• Home »
  • Stiri »
  • Cea mai scumpă maşină a pompierilor: o autospecială a costat 400.000 de euro

Cea mai scumpă maşină a pompierilor: o autospecială a costat 400.000 de euro

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara şi-a prezentat achiziţia de lux: o autospecială în valoare de 400.000 de euro.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a prezentat, miercuri, autospeciala destinată intervenţiei şi salvării de la înălţime pe timpul stingerii incendiilor şi în cazul producerii unor accidente tehnologice, dezastre sau calamităţi naturale.

„Autospeciala, în valoare de peste 400.000 euro, specializată pentru intervenţie şi salvare la înălţimi, de până la 42 de metri, este formată dintr-un turn rotitor compus din: pachet de scări, platformă de lucru la vârf şi lift. Instalaţia pentru stingerea incendiilor este montată în platforma de lucru care va permite atât refularea apei sau spumei cu ajutorul unui tun, cât şi cu ajutorul unei ţevi de refulare manuală”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Maşina poate fi manevrată de la un post de comandă principal aflat la baza turnului rotitor care permite executarea tuturor manevrelor, dar şi din postul secundar amplasat pe platformă, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.Linia tehnică de întreţinere echipamente individuale de protecţie are rolul de a asigura igienizarea, curăţarea şi dezinfectarea echipamentului individual de protecţie şi uscarea acestuia.

Maşina a fost achiziţionată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Salvatorii care şi-au înnobilat uniforma. Gesturile altruiste ale celor doi pompieri care au schimbat soarta semenilor

Aurelian Mureşan şi Florin Ocolişan au fost premianţii de onoare au Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, pentru curajul dovedit în salvarea unor oameni.

Ajutor nesperat pentru satul ascuns în munţi: pompierii şi-au croit drum prin nămeţi pentru a ajunge la cei 12 localnici

Cei 12 oameni care mai trăiesc în Vadu Dobrii, un sat din munţi, izolat de căderile masive de zăpadă, au primit un ajutor nesperat de la pompieri şi salvamontişti. În urmă cu câteva zile locul rămăsese în beznă din cauza viscolului.

Echipament de 300.000 Euro intrat în dotarea pompierilor. Cum va fi folosit containerul multirisc de ultimă generaţie

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a prezentat, miercuri, noul container multirisc, de ultimă generaţie, intrat în patrimoniul instituţiei.Citeste si:


Citeste articol original: Cea mai scumpă maşină a pompierilor: o autospecială a costat 400.000 de euro