Cronica unei săptămâni deosebite în Basarabia

 A fost o săptămână fierbinte. In primul rând prin faptul ca peste 100 de primari din Basarabia semnatari ai Declarației de Unire cu România împreună cu primari din România au semnat un Apel către parlamentele Republicii Moldova si Romaniei sa emita o Declaratie comună privind REÎNTREGIREA ȚĂRII, singura cale de integrare europeană și euroatlantică pentru Republica Moldova.

În rândul doi în această saptamana s-a trecut de 100 de Autorități locale semnare ale Declaratiei de Unire cu România, printre care ultimul este c. Sadova din raionul Călărași. Important este ca aceasta comuna este bastina presedintelul Dodon. Deci, daca acest kremlinez Dodon nu este sustinut de consătenii săi ce fel de „presedinte al întregului popor este”.
Deci mitul de sustinere de „întreg poporul”, cu care manipuleaza kremlinezul Dodon, cozile de topor si multi alogeni, este unul fals. S-a demonstrat o data in plus ca „regele e gol”. Stiind ca Dodon prin resursele administrative pe care le foloseste in scop personal va incerca sa minciuneasca poporul ca declaratia este falsa, semnaturile sunt false, primarul satului V. Susarenco a semnat Declaratia dupa ce a fost semnata de peste 500 de consateni, inclusiv consilieri, ex-primarul poetesa Eugenia Bulat (o doamna demna de bastina sa si Sadova demna de ea!), mai multe zeci de consateni din Diaspora).

Bravo Doamna Eugenia Bulat care a avut un discurs unionist excelent (v. video) și care a dat citirii prima Declarație de Unire între satele Sadova, Calarasi, RSSM (pe atunci) cu s. Sadova, de langa Suceava, Romania, pe 15 august 1990 (pe atunci era primar al s. Sadova!).

De menționat excelentul discurs al Primarului, un om cu picioarele pe pamant. Un primar care merita sa fie in lista comuna a candidatilor in parlament pe cele 50 de circumscriptii.

De mentionat și frumoșii copii sadoveni care au intonat mai multe cantece patriotice, printre care frumosul Cantec de Unire scris de reputatul profesor, scriitor, formator de destine Aurelian Silvestru.

Inscrierea video reprezinta un adevarat tablou a ceea ce se intampla in satele noastre: divizarea societatii rurale in proromani si prorusi, in proEst si proEuropa. Este important de mentionat ca curentul prounionist este mai puternic (s-a vazut si pe exemplșul acestui stravechi localitati de razesi).

Le multumim mult bravilor sadoveni ca prin acest act au sters de pe obrazul lor pecetea pusa de kremlinezul, coada de topor fara neam Dodon, ca Sadova este proEst, proRusa. Sadovenii au dat o adevarata lectie de istorie altor sate care inca nu au semnat Declaratia de Unire cu Romania.

As finaliza cu cuvintele primarului de Iasi Dl Mihai Chirica spuse la intrunirea recentă de la Iasi  „Nu de Dodon ne facem griji, ci de faptul că sunt mulţi Dodoni printre noi”. Din pacate asa e: foarte muti dodoni mai avem printre noi.

Este de datoria intelectualilor ca numarul acestor dodoni sa se micsoreze. Multi dintre ei sunt manipulati, dezorientati de televiziunile lui Dodon. „Iarta-i doamne ca nu stiu ce fac”. Ei trebuie luminati.

Valeriu Dulgheru 

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/video-foto-peste-100-de-primari-din-basarabia-si-romania-au-semnat-la-iasi-o-declaratie-de-unire–184523.html

 http://diez.md/2018/03/10/live-video-sadova-localitatea-de-bastina-presedintelui-dodon-semneaza-declaratia-simbolica-de-unire-cu-romania/

 Citeste articol original: Cronica unei săptămâni deosebite în Basarabia