• Home »
  • Stiri »
  • Două piese noi în semifinalele Eurovision România 2019, după ce TVR a dat wild carduri. Bella Santiago, câştigătoarea X Factor, una dintre norocoase AUDIO

Două piese noi în semifinalele Eurovision România 2019, după ce TVR a dat wild carduri. Bella Santiago, câştigătoarea X Factor, una dintre norocoase AUDIO

TVR a dezvăluit numele celor două artiste care au primit câte un wild card şi astfel se alătură celor 23 de interpreţi ale cărora piese au fost selectate în semifinalele Eurovision România 2019.

În calitate de organizator, TVR şi-a rezervat opţiunea la ediţia din acest an a Selecţiei Naţionale Eurovision să ofere câte un wild card în fiecare etapă. 
 
După parcurgerea unui traseu similar celui impus în preselecţie, TVR a decis cele două piese care vor participa la semifinalele Eurovision România 2019 în baza activării opţiunii de wild card.
 
Este vorba despre „Army of love“, interpretată de Bella Santiago, şi „Renegades“, interpretată de Linda Teodosiu, sunt melodiile care vor intra în semifinale, alături de celelalte 23 de piese calificate din preselecţie.
 
Nouă interpreţi au trimis solicitări de wild card, care au fost evaluate de acelaşi juriu, în baza aceloraşi criterii de selecţie, atât administrative cât şi artistice, avute în vedere la departajarea semifinaliştilor. 
 
Bella Santiago a fost recent desemnată câştigătoarea show-ului X Factor România şi a premiului în valoare de 100.000 de euro. Cântăreaţa în vârstă de 28 de ani a venit în România în noiembrie 2016, când a ajuns până în semifinalele show-ului „Românii au talent“, unde a fost remarcată de trupa Jukebox şi a fost cooptată în echipă. Anul trecut, Bella şi Jukebox au participat la Eurovision România cu piesa „Auzi cum bate“ şi s-au clasat pe locul patru.
   
 
 
Linda Teodosiu, în vârstă de 27 de ani, a reuşit să cucerească Germania cu vocea ei, unde, la vârsta de doar 16 ani, a ajuns în finala concursului RTL „Germania îşi caută superstarul“. De asemenea, ea a participat în 2008 la „German Idol“ şi a ajuns până în semifinale. Născută în Koln, Linda este fiica saxofonistului român Flavius Teodosiu.
 

Sub sloganul „Împlineşte visul!“, seria show-urilor Selecţiei Naţionale Eurovision 2019 debutează la Iaşi, în Sala Polivalentă, pe 27 ianuarie, când vor fi aleşi primii finalişti ai concursului. Spectacolul Eurovision va continua la Arad, pe 10 februarie, unde juriul şi telespectatorii vor califica celelalte piese pentru finală, în decorul de la Sala Sporturilor „Victoria“. Finala Eurovision România 2019 va avea loc pe 17 februarie, la Bucureşti, într-un spectacol transmis în exclusivitate de TVR. 
 
Sub sloganul „Dare to dream“, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de ţări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina şi Marea Britanie. Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy“.


Citeste si:


Citeste articol original: Două piese noi în semifinalele Eurovision România 2019, după ce TVR a dat wild carduri. Bella Santiago, câştigătoarea X Factor, una dintre norocoase AUDIO