• Home »
  • Stiri »
  • Echipa lui Cherecheş: „Tribunalul Maramureş a admis apelul la decizia de respingere a candidaturii acestuia, Cherecheş poate candida”

Echipa lui Cherecheş: „Tribunalul Maramureş a admis apelul la decizia de respingere a candidaturii acestuia, Cherecheş poate candida”

Reprezentanţii lui Cătălin Cherecheş anunţă că Tribunalul Maramureş a admis, sâmbătă, apelul făcut de avocaţii acestuia împotriva hotărârii Judecătoriei prin care i se respingea candidatura la Primăria Baia Mare. Decizia este definitivă, iar Cherecheş poate candida pentru un nou mandat de primar.

Într-un mesaj postat, sâmbătă seara, pe pagina de Facebook a lui Cătălin Cherecheş, se arată că Tribunalul Maramureş a admis apelul formulat de avocaţii primarului împotriva hotărârii Judecătoriei Baia Mare prin care fusese respinsă iniţial candidatura acestuia la alegerile locale.

"Decizia Tribunalului Maramureş este definitivă şi irevocabilă! Cătălin Cherecheş poate candida pentru un nou mandat", scrie echipa lui Cherecheş.

Vineri seară, Judecătoria Baia Mare a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş la funcţia de primar al municipiului Baia Mare, admiţând astfel contestaţiile formulate de Bogdan Hendre şi PSD Maramureş.

Hotărârea nu era definitivă şi a fost atacată cu apel la Tribunalul Maramureş.

Într-un mesaj postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook a lui Cătălin Cherecheş şi semnat de echipa acestuia, se arăta că "există mari presiuni asupra judecătorilor, dar şi a avocaţilor lui Cătălin Cherecheş, fiind încălcate proceduri şi drepturi fundamentale".

"Avocaţii lui Cherecheş nu cunosc nici măcar motivarea deciziei, nefiindu-le puse la dispoziţie aceste informaţii vitale pentru a putea formula apelul. Nu li se oferă acces la dosar. (...) Cătălin Cherecheş, conform legislaţiei în vigoare, neavând nici o condamnare la activ, poate să candideze la alegerile locale din 5 iunie! Grupuri de interese economice şi politice vor să îl oprească în acest demers din dorinţa de a-l elimina din cursa pentru un nou mandat", mai scria în mesajul postat pe Facebook.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri seară, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, Cherecheş fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. Avocaţii primarului Cătălin Cherecheş au făcut recurs la decizia instanţei.

Potrivit DNA, Cherecheş i-a oferit unei persoane o funcţie la clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare) şi i-a promis acesteia sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât şi pentru continuarea în bune condiţii a activităţii clubului, cu condiţia ca o parte din banii primiţi de club să-i fie remişi edilului. În baza acestei înţelegeri, în perioada martie-august 2015, primarul din Baia Mare a solicitat şi primit 70.000 de lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar.

"De asemenea, în perioada imediat următoare, inculpatul Cherecheş Cătălin, pentru a propune Consiliului Local al municipiului Baia Marea susţinerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunţătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială. La data de 14 aprilie 2016, pentru o altă tranşă de bani, în acelaşi cuantum, edilul i-a solicitat denunţătorului suma de 400.000 de lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului. În legătură cu remiterea sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, inculpatul Cherecheş Cătălin i-a transmis denunţătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 şi 30.000 lei, lucru cu care acesta din urmă s-a conformat”, arăta DNA.

Marţi, cu câteva ore înainte să fie reţinut de DNA, Cătălin Cherecheş şi-a depus candidatura pentru un nou mandat. Potrivit BEC Baia Mare, Cherecheş şi-a depus iniţial candidatura în 24 aprilie, din partea Forumului Democrat German, dar şi-a retras-o, pentru a se înscrie din partea UNPR.Citeste si:


Citeste articol original: Echipa lui Cherecheş: „Tribunalul Maramureş a admis apelul la decizia de respingere a candidaturii acestuia, Cherecheş poate candida”