• Home »
  • Stiri »
  • FOTO Au apărut tarabele cu mărţişoare. Ce se caută în acest an

FOTO Au apărut tarabele cu mărţişoare. Ce se caută în acest an

Mărţişoarele sunt la mare căutare în aceste zile, chiar dacă unii comercianţi consideră că tradiţia acestui simbol al primăverii este pe cale de dispariţie.

Numărul micilor comercianţi care vând mărţişoare în Oradea a crescut în ultimele zile, prin urmare, şi oferta este bogată şi diversificată, astfel încât orădenii au din ce să aleagă.

„Cel mai bine trec broşele pentru copii, la trei lei bucata, cu personaje din desene animate. De asemenea, am vândut mărţişoare sub formă de inimioare, potcoave sau fluturaşi, la patru lei bucata. La mare căutare sunt şi ghioceii, dar şi potcoavele din plastic, la un leu bucata”, ne-a declarat Radu Cozma, din Oradea, unul dintre comercianţi.

De la an la an, mărţişoarele tradiţionale capătă noi forme, cu o semnificaţie mult diferită de cea originală. În locul podoabelor purtate în piept, mulţi bărbaţi preferă să cumpere o floare sau un „mărţişor comestibil”: bomboane, tablete de ciocolată sau prăjituri.

Primăria Oradea a pus la dispoziţia celor interesaţi 50 de standuri de lemn în zona centrală, în vederea comercializării produselor specifice sărbătorii, respectiv mărţişoare şi flori de primăvară.

Totodată, s-au atribuit un număr de 74 de amplasamente de 2 mp fiecare. Acestea se găsesc în toate cartierele oraşului: pe str. Transilvaniei, C. Coposu, C. Aradului, Nufărul - bisericuţă, str. Războieni - zona brutăriei Bunexim, Piaţa Bucureşti, Ştefan cel Mare etc.

În acest sens, la începutul lunii februarie, Direcţia Patrimoniu Imobiliar a organizat o licitaţie publică deschisă cu strigare pentru ocuparea standurilor şi amplasamentelor în intervalul 24 februarie - 3 martie 2018.

În urma licitaţiei, toate cele 50 de standuri şi 74 amplasamente au fost ocupate de comercianţi, veniţi fie din Oradea, fie din alte localităţi ale judeţului Bihor, dar şi din localităţi mai îndepărtate ca Iaşi, Ploieşti sau Bucureşti.

 

 Citeste si:


Citeste articol original: FOTO Au apărut tarabele cu mărţişoare. Ce se caută în acest an