George Maior s-a întâlnit cu profesori şi cercetători români aflaţi în vizită în SUA să discute despre domeniul energiei

Ambasadorul României în SUA, George Maior, s-a întâlnit luni, 27 februarie, cu un grup de profesori şi cercetători români în domeniul tehnologiilor şi securităţii energetice, aflaţi în vizită de lucru în Statele Unite, conform unui comunicat de presă al ambasadei. Aceştia din urmă sunt înscrişi în Programului pentru vizitatori internaţionali (International Visitors Leadership Program – IVLP), derulat de către Departamentul de Stat american.

În cadrul întâlnriii, Maior a prezentat importanţa strategică a domeniului energiei, pioritatea cu care este tratată asigurarea securităţii energetice în România şi SUA şi eforturile realizate în comun de promovare a unor proiecte de inter-conectare în plan regional. „România se concetrează asupra investiţiilor din zona energetică, semnificative şi cu impact strategic, nu doar economic” a declarat ambasadorul.
 
În ce priveşte contextul politic actual de la Washington, George Maior a mai adăugat că „având în vedere cadrul de dialog instituţionalizat între ţările noastre şi priorităţile anunţate de noua Administraţie a SUA în domeniul energiei, privim cu încredere la dezvoltarea cooperării bilaterale şi căutăm mereu să iniţiem proiecte noi”.
 


Citeste si: