• Home »
  • Brasov »
  • Inițiativă brașoveană – Pachet de legi pentru îmbunătăţirea calităţii apei potabile

Inițiativă brașoveană – Pachet de legi pentru îmbunătăţirea calităţii apei potabile

Senatorul USR Allen Coliban, alături de câțiva colegi din partidul Uniunea Salvați România, a depus în Parlament mai multe inițiative legislative cu scopul de a îmbunătăți calitatea apei de băut de la robinet.

Inițiatorii vor testarea gratuită a apei și decontarea filtrelor acolo unde calitatea apei nu este satisfăcătoare. Unitățile de alimentație publică ar putea fi obligate să ofere gratuit apă de la robinet clienților care solicită acest lucru.
În România, consumul de apă îmbuteliată a crescut semnificativ în ultimii ani. Dacă în 2012 consumul a fost de 69 de litri pe cap de locuitor în 2017 consumul a ajuns la 90 de litri. În același timp România se află pe unul din ultimele locuri în ceea ce privește consumul de apă de la robinet.

Creșterea consumului de apă îmbuteliată înseamnă o creștere a cantității de plastic. De aceea, câțiva parlamentari de la USR vor să-i convingă pe români să bea mai multă apă de la robinet.
Senatorul USR Allen Coliban spune că, prin această iniţiativă, vor să redea încrederea oamenilor în apa de la rețea, acolo unde această încredere este fundamentată pe date şi pe analize.

Ca și în alte state europene unde există obligația legală ca restaurantele să oferă apă potabilă gratuit clienților inițiatorii doresc ca și la noi în țară să existe această posibilitate.
Pachetul de legi pentru creșterea calității apei a fost depus în Parlament și va fi dezbătut în sesiunea următoare.

Vifor Rotar

 Citeste articol original: Inițiativă brașoveană – Pachet de legi pentru îmbunătăţirea calităţii apei potabile