Startul sezonului : Liber la schiat în Poiana Brașov!

Din acest weekend se va putea schia în Poiana Braşov, şase pârtii oferind condiţiile necesare pentru practicarea acestui sport. Astfel, pârtia Lupului, partea superioară, cu ieşire spre staţia telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), şi partea inferioară, în zona telescaunului Lupului (cel de 4 locuri), Drumul Roşu (integral), partea superioară a pârtiei Sulinar (pârtia Doamnei), cu ieşire spre Drumul Roşu, pe lângă lacul de acumulare, pârtia Ruia, precum şi pîrtiile Bradul (integral) şi Stadionului (integral) vor fi deschise începând de sâmbătă, ora 9.00, odată cu deschiderea instalaţiilor pe cablu care le deservesc.
Stratul de zăpadă este între 70-80 de cm grosime în partea superioară a masivului Postăvarul şi 40-50 cm în partea inferioară. Peste 90% din cantitatea de zăpadă de pe pârtii provine din zăpadă artificială.

Instalaţii pe cablu şi de unde procurăm bilet

Instalaţiile pe cablu specifice sezonului de iarnă vor fi deschise tot sâmbătă. Vor putea fi utilizate: telescaunele Lupului şi Ruia, telegondola, telecabina Kanzel, teleschiurile Bradul şi Stadion. Ultima urcare va fi la ora 15.40.
Pentru achiziţionarea ski-pass-urilor, există în total de 8 casierii, dintre care patru se află la telegondolă, una la telecabina Kanzel şi trei la telecabina Capra neagră. În plus, pentru recuperarea garanţiei de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii, vor funcţiona şi două automate, la telecabina Capra Neagră şi la telegondolă.
La toate casieriile este posibilă şi plata cu cardul.
Spre sfârşitul acestei luni vor ajunge la Braşov şi vor fi instalate în parcarea multietajată din Poiana de Jos două automate pentru vânzarea ski-pass-urilor.

Tarife de transport pe cablu

Tarifele variază de la 25 lei o călătorie cu telecabina pentru adulţi, la 1.050 lei/sezon pentru un ski-pass nelimitat de zece zile pentru un adult. Pentru copii, o călătorie simplă cu telecabina este 12 lei, iar un ski-pass nelimitat pentru zece zile, 650 de lei. Un ski-pass de 30 de puncte pentru adulţi costă 115 lei, în timp ce unul pentru copii, 60 de lei.
Ca în fiecare an, există o gamă foarte largă de variante de ski-pass-uri, de la cele cu un număr fix de puncte la cele tip abonament, cu puncte nelimitate, dar cu valabilitate pe zile sau pe ore.
Numărul punctelor anulate, indiferent de ziua săptămânii, pentru o călătorie este 6 pentru telecabina Capra Neagră şi telegondola Postăvarul, 5 pentru telecabina Kanzel, 4 pentru telescaunul Ruia, 3 pentru telescaunul Lupului, câte 2 puncte pentru teleschiurile Bradul şi Ruia şi un punct pentru teleschiul Stadion (sistem de taxare valabil în perioada 15.12.2018 -06.01.2019 ).

Transport gratuit pentru cei care îşi parchează autoturismele în Parcarea din Poiana de Jos

Din acest sezon tariful de parcare în parcarea multietajată din Poiană va fi de 2,5 lei/oră. În acelaşi timp, Municipalitatea introduce o facilitate nouă pentru cei care utilizează această parcare: toţi cei care îşi parchează maşina aici, indiferent dacă este vorba de şofer sau pasageri, vor beneficia de transport gratuit între parcare şi staţia de telegondolă şi retur. Din această sâmbătă, când RATBV SA va reintroduce autobuzele de capacitate medie pe linia 60, pasagerii preluaţi din staţia RAT de la parcare nu trebuie să mai valideze bilet.
În cazul în care o persoană călătoreşte cu un autobuz de pe linia 20, validând un bilet în valoare de 5 lei, îşi poate continua călătoria cu mijloacele de transport în comun de pe linia 60, cu respectarea regulii valabilităţii celor 50 de minute (ori pot achiziţiona bilete de 2 lei/călătoria, sau utiliza cardurile de transport). De asemenea, vor fi valabile şi biletele pentru pensionari.
Pe traseul dintre cele două capete de linie mai este prevăzută o oprire, pe ambele sensuri de deplasare, în vecinătatea terminalului liniei 20, în zona parcării principale din Poiana Braşov.
Graficul de circulaţie al autobuzelor de pe linia 60 poate fi consultat pe site-ul www.ratbv.ro, secţiunea „Trasee şi orare” sau accesând link-ul https://www.ratbv.ro/afisaje/60-dus.html.
În ceea ce priveşte frecvenţa trecerilor prin staţii, RATBV SA va efectua toate cursele ce apar înscrise în orar cu caractere de culoare roşie, iar celelalte curse, înscrise cu caractere de culoare neagră, vor fi realizate în funcţie de cererea de transport existentă.
Din acest an, cele şase autobuzele ce deservesc linia 60 sunt dotate şi cu suporturi pentru schiuri, la interior, în zona centrală a vehiculului.

Birou permanent de Poliţie Locală

Din acest sezon, pentru creşterea eficienţei intervenţiilor, Poliţia Locală va avea un birou permanent în Poiana Braşov, ce va fi deschis la Vila Orizont, în aceeaşi locaţie în care se află şi sediul Serviciului Salvamont. Numărul de telefon al dispeceratului Poliţiei Locale râmâne 0268-954.
D.D.Citeste articol original: Startul sezonului : Liber la schiat în Poiana Brașov!